Happy Cat Kaoani -->

Sunday, October 31, 2010

Tolong Top Up Kan Untuk Sayer!!!






1. sudikan la diri jadi follower blog qieranna   DONE
2. add qieranna kat bloglist korang  DONE
3. copy + paste gmbr yg tak cantik kat atas tu  
kat entry + sidebar beserta link   DONE
4. guna tajuk entry "Tolong Top Up Kan Untuk Sayer!!!"   DONE
5. tag kat 2 org kwn...lebih pun bagus jugak...  (tak tag boleh tak? err... tak tahu sape nak ditag)


okeh2.. tuan punya giveaway suruh saya tag..maka terpaksa la tag :




 
6. tinggalkan link kat entry nih...sng skit nak cari korang balik.....  DONE



                                             tarikh tutup: 30 November 2010






sila la join bagi yang sudi.. weee... semoga saya bertuah.. hadiahnya topup untuk 3 orang.. hehehe.. rezeki jugak kalau dapat ni.. =)


No Story!

tiba2 hari ni sangat malas menulis entry apa semua. sebab sibuk berbincang pasal macam mana nak datang ambil jubah dan konvo nanti dengan kawan2.. saya pun join semangkuk sebab saya pun banyak masalahnya.. hopefully nanti semuanya akan ok.. saya fikir yang baik2 je..semua settle nanti.. ya Allah.. permudahkanlah semuanya..


satu2 masalah mula dapat diselesaikan.. walau macam mana pun kena sabar dan berfikir dengan bijak.. berfikir jarak jauh.. sebab kena rancang semua benda sebelum buat sesuatu.. kena fikir dalam banyak sektor.. moga semuanya selesai..


malam ni semua kawan2 sibuk study sebab esok paper mereka.. gud luck ye kawan.. hehehehe.. tapi petang tadi paling best sebab kawan saya nurul datang kolej. sebabnya dia nak hantar kalkulator saya yang dia pinjam hari tu.. dah alang2 nak datang mintak tolong beliau belikan makanan sekali.. dapatla McD..hehehe.. kenyang!! yeahh.. thanks nurul dan aeezam pakwe nurul..hahaha


lama sungguh tak jumpa nurul.. rindu sangat dengan dia.. nurul ni satu level dan satu kos masa diploma tapi lain2 kelas.. tapi kami memang rapat.. aku ceritakan masalah aku dekat dia, dia pun sama.. sama2 duduk level yang sama masa diploma dulu dari sem satu sampai sem 5.. memang kamilah otai2 level itu..hehehehe.. rindu sangat level dan blok lama dekat Melaka dulu.. owwhhhh! Melaka yang menyimpan seribu satu kenangan..


petang tu makan2 dan lepak2.. sekali malam pun menjelma.. sangat singka kehidupan ini.. cewahhhh..hahaha..   tak tahu nak cerita apa sebab tu tak update apa2 since dari tengahari tadi.. pfftttt.. hahahaha...


my life is sooooo boring now! awat jadi lagu nih???


Lajunya!

lajunya internet tengahari ahad ni.. kenapa ye? selalu kalau tengahari slow gila.. nak2 hari cuti pulak tu.. ni ramai yang balik ke ramai yang study ni? bagus2! bagilah saya yang suka main internet ni..kui2.. ni yang aku pulak bila mau study ni? memang gap lama tapi banyak gila nak kena baca dan hapal.. hiks.. malas memang malas.. semua orang ada perasaan malas.. 



nak paper pass sem la nak buat.. barula tahu macam mana rentak soalan.. ala, kalau tahu pun tapi tak hafal still tak boleh jawap juga kan. isk.. isk.. ada sape2 nak pergi PTAR? jom kita lepak PTAR.. saya rasa lagi best lepak PTAR.. dah la sejuk.. ada bahan.. ada photostate depan mata kalau nak.. er.. cuma tak ada katil je la.. tapi aku suka pustakaan. serius. ni memang betul2 bukan gebang ke hape.. sebab dulu aya ni pustakawan tau dari tingkatan 2 hingga 5. saya suka tengok buku walaupun bukan nak baca.. suka susun buku.. dan juga curik asingkan buku ikut genre.. 


dari kemas buku, susun, sapu pustakaan, susun kerusi, tulis rekod buku pinjam, tulis stok buku baru datang, sampul buku semua suka.. tapi kalau melibatkan manusia annoying tiba2 tak suka. biasalah tu kan. dunia ada macam2 perangai manusia. tapi sukkaaaaa kalau tolong cikgu dekat pustakaan nanti cikgu belanja makan dekat kantin atau beli makanan luar.. nasi ayam la, soto la, pau goreng la... sedaaapppp sebab perut kenyanggg... 


tapi sekarang nak pergi PTAR kalau naik bas kena la menapak jalan kaki ke atas.. samapi pustakaan tingkat 3 mesti orang pandang2 sebab bunyi nafas kuat gila macam naga... sebab penat menapak ke atas  tu..hehehe.. basah baju dengan peluh.. tapi duduk kejap je dekat pustakaan nanti kering sebab aircond pustakaan sejuk je..hehehe..


apa aku melalut2 ni? bungek la.. dah petang.. belum makan. ada lagi masalah saya tak settle.. sepatutnya bukan saya sorang yang fikir benda ni..kena la ramai2 tapi macam maks saya kata.. "biasalah tu..." mak memang memahami.. 


mau settle semua benda cepat2 sebab tak nak serabutakn kepala otak lagi. nanti cuti sem tak boleh kata apa dah sebab semua dah balik rumah.. caitttt..







Benda Bulat yang Ditendang!

Bola Sepak Malaysia.. ishh.. semua sibuk tengok bola tadi kan.. dan Kelantan Menang! aku tak sokong mana2 sebab aku tak suka boleh.. tengok pun malas. rasa macam tak ada pekdah je.. maaf la pencinta bola sepak.. saya memang tak minat.. minat masing2 punya suka..







liga Malaysia la, liga Inggeris la.. semua sibuk update dalam blog dan facebook serta twitter.. malas ai nak lalayan..hukhuk.. ai ni masih lagi la duduk depan komputer sambil2 taip mende2 bodoh je.. makin godek2 blog orang jumpa pulak yang sweet muit rasa jelesss yang tiada tolok bandingnya.. comel sungguh blog sesetengah orang.. weee... suka tengok la.. comel2 je ikon dan widget.. 


apa la yang aku dok merepek ni? dah tak reti2 nak tidur???







Wo ai nimen..

semalam semalam kan aku mimpi kawan aku. aku mimpi aku dengan dia dah kahwin. dan masa tu aku tengah beli KFC.. sungguh teruk addicted aku kepada fast food sampai masuk dalam mimpi kan? hahaha.. mungkin aku rindukan sangat kawan aku ni. kawan aku ni chinese.. ntah macam mana aku boleh mimpikan dia.. haiyak..! Tan Chi Weee!


tak apalah janji aku memang suka plus bahagia dalam mimpi tu.. sukaaaaa sangat! bukan sebab aku admire dia pun.. sebab aku rindu dia kot! dah lama aku tak jumpa dia.. sejak raya cina hari tu.. raya cina tahun ni aku ada jumpa dia ke?? owh..owhh.. lupaaa!


aku tak ada gambar dia sekarang sebab gambar lama semua dalam CD dekat rumah. dalam laptop ni cuma yang baru2 je.. isk..isk.. 


harap2 masa cuti sem ni bolehlah aku jumpa dia..dapatlah sembang2 sambil minum2 ke hape kan.. dan harap2 cuti sem ni ada reunion lagi dan dapat merasa naik Lancer Merah tuuuuu...oppsss! maaf.. kereta lain pun saya naik okeh..hehehhehe.. tapi nak jugak merasa keta tu.. boleh tak hafiq?? kantoi la hafiq pakai Lancer! hahahaa.. maaf!!


hahahaha.. aku rasa best dan bahagia sangat kalau jumpa kawan2 lama masa sekolah dulu.. happy je.. walaupun dah jarang jumpa sebab semua sibuk tapi ada juga effort nak jumpa time cuti sem kan.. sangat la sukeeeeeeeee.. bila nak barbeque lagi ni? aku nak melantak banyak2..hahahaha..








saat sekolah la paling best dan paling derita sebab belajar siang malam.. pergi tuisyen tak kira hari.. tak pernah miss tak pernah ponteng.. selain la cikgu ada hal..sabtu ahad pun ada je tuisyen tapiiiiiiiiiiiii tak pandai2 jugak.. hampeh bebenor rasa! awat la aku tak absorb sume benda dulu? hikhik


Make Me Lough!

nak upload gambar bukan main lama lagi.. ke internet saya ni tak laju? please la laju... nak upload gambar2 kesayangan ni..hahahhaa. saya nak letak gambar2 yang boleh buat saya senyum.. aku gelak2.. sampai penat gelak..heeee





























malas nak komen pape.. penat upload gambar yang lambat sangat.. huh!

Saturday, October 30, 2010

Cari Hotel? Buat apa??

entry rushing2.. sebab mau pergi mencari hotel.. awwww... ish2, bukan la. saya dan family nanti nak duduk.. saya tak tahu nak cari hotel mana. nak yang hotel budget2 je sebab dah tak ade duit ni.. tensi la kan..hehehe..  maka baru nak cari hari ni.. dan saya tak tahu mana letaknya hotel2 budget ni..


korang ada tau tak hotel budget sekitar UiTM? dekat seksyen 2 atau 7? please jangan suruh duduk dekat Concord ke, Bluewave ke.. tu saya dah tolak awal2 tau...mahal bebenor..tak mampu den.. lagi pun duduk satu mlam je..untuk konvo esoknya saya terus pulang ke rumah.. hehehehehhe


baju untuk konvo pun tak cari lagi..tema dah ada.. tak tahulah bila mahu cari.. kalau nanti sempat lagi kan.. uffffffffff.. tak mau membebel lagi.. mau chow!




macam masa akak saya konvo hari tu tema warna ungu.. tapi saya tak menepati warna ungu sangatlah kan..hahahaa.. kelantak la janji pakai baju.. tak kuar modal untuk beli baju jimat sikit..heheheheh..



Happy Bufday Ecah!





hari ni 30 Okt 2010.
selamat hari lahir buat Aisyah Ahmad.
kawan saya sejak dari diploma sampai degree..
seorang yang peramah dan suka senyum..
manis sahaja muka beliau..


single mingle..
kalau nak berkenalan sila pm dia..
tiada halangan...
hahaha..


selamat ulang tahun ke 21 ecah!
semoga panjang umur dan murah rezeki..
semoga dapat menjawap dalam final exam nanti..
may Allah bless you...


tiada suprise party
hanyalah rancang kosong dari kami..
harap kamu bahagia dengan apa yang kami lakukan
silalah lihat di pintu bilik kamu..
ada sesuatu yang menanti..
harap kamu suka..
maaf andai berkecil hati tiada kata2 ucapan menjelang 12 malam sebab kami sesaja tak mahu buat cam tu..
heeeeeeee...


kalau datang bilik aku ataupun jong kau akan nampak ucapan tu sepanjang hari..
mana nak dapat kawan siap buat poster birthday bagai..
ko cakap dekat aku..hahahaha


apa pun harap kau suka apa yang kami hadiahkan..
tak mahal tapi ada sentimental value..
harap2 kalau kau tengok hadiah tu akan datang kau akan ingat kami semua!!
we all loves u ecah..heeeee



Adik Bulus Saya!

dalam beberapa hari lagi saya akan pulang lagi ke kampung menghirup udara jerebu segar kampung saya yang semakin moden ini. moden? hehehe.. motif pulang adalah kebuhsanan di hostel.. dekat hostel pun boleh buhsan kan.. kawan2 ramai tapi semua busy study sebab exam.. saya pulak selang 15 hari baru exam semula.. sangat banyak masa boleh digunakan untuk study malangnya saya tahu saya akan gunakan sikit je hari untuk study. bukan sebab hebat sebab sangat malas nak study.. inilah pelajar.. malas study tapi kalau mula kerja nak balik zaman study pulak.. mengada-ngada.. haha


selain itu, saya juga amat rindukan adik bulus2 saya... sayaaaaaannnnggg mereka semua. saat semua datang mengejar saya yang baru  pulang dari Shah Alam.. lalu menggesel-geselkan kepala kepada kaki saya dan mengiau bertanya.. saya sangat terharu dengan semua tu.. serius..


kucing menunjukkan kasih sayangnya dengan menggeselkan badannya kepada kita. sayang, sayang haiwan amat bermakna bagi saya. nampak sangat yang dia sayangkan tuannya walaupun apa sahaja tuannya buat dekat dia.. ya Allah.. saya sangat tak sanggup bila kucing yang comel dan cantik tu dianiaya dan disakiti.. setakat tepuk2 manja punggung dia boleh la..hahaha sebab saya selalu buat..hehehe


sayang sangat sampai saya selalu cium adik bulus saya. bila dia main, dia gurau selalu saya rakam sebagai kenangan. dulu saya tak ada telefon camera sekarang setiap sudut gerak dia main saya rakam sampai saya yang tertonggeng2.heehee..


mari lihat adik2 bulus saya.. weeeeeeee~




:: si belang di celah pintu sliding door, mahu masuk rumah tapi tak dapat ::





:: si puntal sedang bersimpuh.. ::





:: coklat sedang mendongak ke atas ::





:: belang duduk kaki rapat ::






:: si coklat sedang main sendirian ::







:: yang paling aku sayang, si puntal yang innocent.. muka dia nampak macam sedang bercakap "apa? apa?" kan? korang tak rasa macam tu ke? hehehe ::




:: pandang camera yeh budak coklat ni.. heeeeee ::



:: termenung je budak coklat mememikirkan masa depan ::






:: puntal ::






:: bermain bersama.. cumel la aksi ini..heeeeeeeee ::






tu la antara aksi2 adik bulus saya. saya sangat sayang mereka. buka belai mereka jadi geram2 sebab bulu lembut dan comel2.. aksi2 pun menarik je.. kejap lagi dan 1hb nak balik rumah.. terfikir nak mandikan diorang kasi wangi2 semua..


kucing2 saya cumalah kucing kampung kacuk dengan kucing siam.. asal kampung dan siam. nakal dan pandai berburu.. makan nasik je. kalau makan bende lain tak kenyang memang nak kena makan nasik jugak... dasar perut kucing melayu kan.. 


apa pun dan walaubagaimanapun saya tetap berat hati nak kasi atau letak dia dekat mana2.. dah sayang kot.. manja.. tengok keletah mereka pun dah hilang stress... dengan manja yang terlebih2.. kecik2 pun manja sangat tau!





Friday, October 29, 2010

Pizza Extreme Cheesy 6!

tadi jengah2 blog kejap jumpa la iklan nuffnang tentang Pizza Hut! weeeeeeee... ada iklan baru dalam blog.. suka.. kalau ada iklan maknanya $_$.. ya! saya mata duitan! hehehhe



saya pun usha2 la tengok apa yang best kan.. dah tahu dah Pizza ada buat perisa baru iaitu Pizza Extreme Cheesy 6!  memang meletup la sebab ada 6 jenis cheese atas pizza tuh! ada cheddar, mozzarella, parmesen, povolone, monterey jack, dan romano.. berpeluh ni.. berpeluh eja perkataan cheese2 ni semua.. dah terbayang dah betapa enaknya kepingan pizza tu cair dalam mulut kita!


lalu aku bersama kesayangan.. menuju ke Pizza untuk santapan pertama kami setelah habis exam paper pertama.. hikhik.. lepas pertama paper terakhir pulaks...huhuhu.. marilah kita bermakan2 bersama kesayangan ye.. kesayangan saya ada 5 orang.. tapi sorang kade2 tamau ikut maka kami berlima sahaja!'


kerana cik Fazz terkena sawan depan ATM pagi sebelum study group sebelum exam maka tercetuslah idea makan2 ni. apa2 pun terima kasih cik Fazz atas Pizza sodap ini!




ni aku nak cerita. kepada pemilik2 outlet franchise Pizza Hut.. sila la gunakan sup cendawan Campbells.. sebab sup Campbells sedap.. ni guna cup cendawan Maggie.. cair mair je rasa.. tak pekat dan berkrim macam Campbells.. betul tau.. aku selalu rasa macam ni.. bila dia letak je sup aku tengok.. eh,, cair je la.. tak best! -_-"


tak best tak best pun mest habis sup cendawan ni. sebab aku suka. kalau Campbells punya lagiiiiiiiiii... suka..hehehhehehe.. lepas tu korang boleh tengok gambar ni pulak sambil telan air liur! cepattttttttttt!!!!




korang tengok banyaknya cheese dia! bestnya.. ini Hawaiian Pizza.. sodappppp...hehehehe.. korang boleh jugak join kontest dekat pizza hut website.. memang berbaloi setakat ambil gambar dan dapat jam Casio.. berbaloi-baloi..heeeeee! silalah berduyun-duyun menyertai kontest ini..


serius rasa nak makan lagi pizza ni.. nak boleh tak?


Thursday, October 28, 2010

Memilih..

sedang fikir2 nak pakai tudung yang macam mana konvo nanti. baju pun tak cari lagi.. ermm.. berangan nak beli tudung masuk tu tapi tepi dia biku2 bukan yang lurus je tepi dia tu... orang panggil tudung ape tu ye? saya pun tak tahu la.. tapi tengok orang pakai macam cantik je.. heee.. teringin pulak nak beli satu.. hukhuk


tapi bila fikir2 balik pakai tudung apa pun bukan nampak nanti kan? sebab pakai jubah dan topi tu mana nampak.. kalau bukak jubah nampak la..hukhuk. semuanya tak pasti lagi nanti la fikir mana best kan.. kasut pun tak beli lagi.. tade kasut nih...huuuu





tapi bila nampak tudung bawal batu besar2 ni tapi murahhhhhh... mula la fikir nak pakai tudung ni pulak.. hai2 hati megada2 la kamu ni.. pantang nampak cantik  semua kamu nak..cissss.. tapi buka korang tengok tudung tu ada macam2 color dan jenis tapi murah okkkk... batu besar2 macam tu cuma RM25 mana nak dapat? selalu batu kecik2 pun mahal..


mesti korang nak kata kain dia mesti kain tak elok kan? tapi aku dah tengok dan rasa kain dia.. perghhh.. lembut ko tahu tak jenis bawal nombor satu punya... kenapa dia jual murah? sebab memang tempat jual baju2 murah2 tapi lawa-lawa korang tauuu.. eiii.. macam mak jujat pulak! hahahaha..


tapi serius korang akan rambang mata bila sampai sini.. bestt.. dekat kampung aku je baju murah2..nak beli baju murah dan tudung murah jemputlah ke Kota Tinggi...weeeee!




Malasnyaaaa..

malasnya nak pos surat ke PTPTN hari ni..
sepatutnya hantar pos laju la..
semalam saya mau ambil surat dekat pejabat fakulti surat saya belum siap..
tapi surat cik usna dah siap..
ishh..awat lain2 ni?


hari ni cadang nak pergi ambil surat letas tu nak pos sekali
tapiiiii...
malas yang amat untuk bergerak
cik rumate pun masih atas katil..
haish! kena gerakkan ni..
kalau tak memang tak menjadi kerja!
kena jugak pos surat tuuuu!!!


arhhhh... 
malasnya nak pergi..
nak kuar beli makanan pun malas inikan pulak
nak pergi menapak pos surat dekat pos atas nun..
hadoi!!!!!


tapi kena jugak pergi ni..
tak boleh tak pergi..
haila..
kalau gerak sorang2 je tak boleh?
hukhuk


Exam, Treatment dan Wang!

tak tahu nak beri tajuk apa
sebab semalam adalah penat
penat sebab semalamnya tak tidur sebab nak study
eh, eh, tidurlah sebernarnya sekejap
then, siang tu terus la study lagi..
study dengan kawan2 mengingat sambil berbincang
boleh diterima sebab membuatkan kita ingat
alah, macam stduy group tu.. 
ada manfaatnya..


exam semalam adalah paper FO iaitu front office mgt..
bagus sangat la kami baca dan hafal benda lain, benda lain keluar..
hebattttt..heeeee
banyak sangat kena hafal sampai blank dalam dewan sebab tak ingat nak jawap apa..
dengan kesejukkan ala2 kutub utara memang mencabar hati dan sanubari..
exam pula dekat DK 1.. awak semua nak tahu tak DK 1 tu kecikkkkk.. meja lipat tepi kerusi tu aje? 
sape yang tahu tu tak apalah, siapa yang tak tahu tu saya nak kasi tahu..
dengan meja kecik, kerusi santak ngam2 je dengan punggung saiz besar ni.. amatlah leceh mahu bergerak ye..
asal bergerak je semua barang jatuh, mana nak letak kad matrik lagi, slip periksa lagi..
dah tentu atas tu pengawas periksa tu letak kertas soalan, kertas jawapan 3 keping.. 3 keping sebab 1 true and false, 1 objektif dan satu lagi booklet jawapan tu.. dengan benang dia kasi sekali harung sebab susah kan nak jalan antara kerusi tu..
aku rasa gila serabut exam dekat situ..
masuk exam pun tak panggil, tak ada baca arahan exam, tak suruh apa2 tiba2 masuk2 tengok dah ada orang lain dalam dewan dan dah jawap pun! 
walaweh! exam sebenarnya mula pukul berapa????
kami2 ni rasa masuk dah on time la,, tapi rupanya masuk awal pun tak pe.. baik masuk je semalam! huh..


sejuk yang melampau sampai kena request tutup aircond sebab sejuk sangat..
jawap dengan keadaan berjaga-jaga sebab takut barang semua jatuh..
paper semua tindih satu lepas tu baru tulis.. seksa jugal la..
nak bergerak pun macam tak boleh.. adalah pergerakkan tu 0.01 cm je.. meja dan kerusi rapat2 kan..
haish.. tak suka mak!
tak ada check kad matrik dengan slip, just mintak slip kedatangan je..
waaa.. macam tu tak bawak kad matrik dan slip peksa pun boleh selamber je jawap exam kan?
apakah sistem peperiksaan begini?? gagagaggaga..
ke pengawas periksa semalam je yang tak buat?
lepas tu duduk belakang tidur.. mata merah2 je bangun..
hahahha..


pasal semalam malas mau cerita la..
biar la kami2 je simpan cerita tu..
yang penting boleh senyum2 selalu..
thanks yaw cik OKB baru kita cik Fuzz atas treatment semalam
heheheheh..


bila jalan2 pergi blog orang lain niat hati nak overhall blog ni terbit lagi
saya rasa tak best pulak background ni
gagagaggaag..
mengada2 kan asyik nak tukar2 sahaja?
kihkihkih
biarlah janji saya sukaaaa..
hehehehehe...


aghhhh...
banyak benda mahu fikir..
serabut..
duitttt lagi..duittt.. duitttt..
arghhh..tak suka fikir pasal duit!


untuk exam seterusnya ada gap 15 hari lagi
masih berkira2 mahu pulang..
tapi niat hati mahu kurangkan kos perbelanjaan..
pergi balik semua duit..
uhhhhh..menyampah fikir pasal benda ni.. menyampah ok!


Tuesday, October 26, 2010

Gumuk!

sudah malam. 
saya mahu baca buku tapi laptop terpasang maka bahana mengusik mouse akan bermula. 
jangan.. jangan amalkan malam ni.. 
malam akhir untuk membaca..
jangan main2 lagi.. 
esok sudah mau exam..


semalam tak takut..
hari ni takut ok!
sekali tengok irsyad banyak dah baca makinnnnn takut..
awat irsyad banyak dah hafal ni?
wow! gila study ni?

mula la aku mengelabah baca buku sekali buat pass year paper....
arghhh..
kenapalah ada exam ni kan?
tak suka..
siapa yang cipta exam ni kan?
hadoiiii....

sila jangan cari pasal malam ni
saya mahu study
esok mahu exam..
mahu dapat A ini subjek..
kalau tak pointer rendah tau..
tamau2...

wawawa..
tadi ada orang ajak saya jogging
dia kata saya mkin gumuk..
eh, saya memang gumuk la awak..
tak suka ea??
tak pe la kalau awak tak suka..
tsk..tsk..

jadi kena jogging jumaat ni
pakar kata dah makin gumuk..
gumuk2 pun saya sihat la awak!
cehhh..
dah memang genetik ni..
tamau!!!!
saya magu genetik mak saya..
mak saya kurus2..weeeee

ok2,,tamau merapu lagi..sila mandi ye
malam makin menjelma..
jangan sia2kan malam ni..
study ye kawan2 sekalian..

chop2!
mana cik rumate saya tak balik2 ni?
dia ni pergi mana?
berfoya-foya selepas exam petang tadi ke?
ceh!
ke dinner?
dengan siapa?
opssss!! maaf saya tak tahuuuu!!
heeeeee...

awak, jaga kawan saya baik2 tau!  
heeeee...


Morning All!

selamat pagi semua.. tak adalah pagi sangat sebab dah pukul 10 suku. kannn.. hehehe.. hari ni hari selasa kan? maknanya esok hari rabu! rabu saya ada exam! owhhh.. semalam gila relax la main2 segala padahal tak study apa lagi. sekali bangun pagi hari ni..mula la risau.. risau nak exam.. huaaaa...



baru baca sikit je.. kena anjakan paradigma ni.. tak boleh ditakuk lama. kalau ada internet ni kerjanya nak menggodek internet je. nak update blog la, nak itu la ini la.. facebook dah kurang. sebab buhsan dengan facebook. ramai sangat invite group kan.. aplikasi baru ni senang tapi tak bagus jugak.. asal invite je automatik masuk..kalau kita tak mau masuk pun akan masuk.. eiiii... tak suka la you! hahahaha..


mak dah mesej pagi ni kata baca buku, solat 5 waktu dan buat solat hajat semua. huaaa... saya ni nakal tau.. selalu tak ikut cakap mak. sian mak saya. tapi saya sayang mak saya. saya tak suka cakap kalau saya marah. saya diam je. melawan tu adalah jugak. tapi kalau saya tak suka, kalau saya marah saya diam je. malas cakap. kalau saya cakap saya tak boleh kawal then saya akan memberontak dan memangis.. hahaha.. baik diam.. 


saya tahu tiap2 ari mak saya doakan saya, ingat akan anak dia yang degil ni. mak mana yang tak doakan anaknya? cakap? saya tahu tu.. terima kasih atas semua yang mak lakukan. saya mau study hari ni. study kuat2 sebab ada 11 chapter nak kena baca. nak buat pass year. tapi sempat ke? kalau saya cakap dengan mak saya mesti mak saya kata sempat je.. baca slow2..pahamkan.. mak kan, mesti cakap yang buat hati kita senang..heeeeeeee...


hohoho.. pas exam rabu ni tak tahula mahu balik ke tidak. banyak sangat benda nak buat. macam2 nak fikir. tak tahu macam mana. last saya exam 10/11 wawawa.. lamanya gap..  dah la lama gap tak ada peneman pulak tu.. please make me happy! saya mahu happy.. saya sayang semua orang yang sayang saya...


kalau ada tak tak puas hati tu tolak tepi. saya tahu bukan semua manusia suka dengan kita. segala kritikan saya amat hargai. saya nak dorongan, dorongan untuk belajar. untuk menjadi baik dan menjadi bijak.. weeeeee... semua tu ada dalam hati kan.. kita je tak reti nak cari..


please make my day happy.. saya sayang kalian kawan2 saya. saya sayang kamu semua yang menceriakan hidup saya. saya sayang anda semua yang tolong saya selama ni. harap kamu semua bahagia ya!


oh! sebelum terlupa! saya nak ucapkan semalat menempuhi peperiksaan yang bakal menjelang. kepada cik rumate dan kawan2 lain selamat menjawap ya hari ni. jawap betul2. saya tahu kamu semua pandai2 belaka! heeeeee...


salam sayang dari saya.


saya tak mahu main internet dan blog semua hari ni. tapi bolehkah? hukhuk? nanti saya jeling2 jugak..heeeee



Monday, October 25, 2010

Jeles Tau!

rasa macam nak buat banner tapi masih tak reti plus ragu2.. siapa yang rajin nak tolong saya buatkan banner yang cantik dan juga header? jelessssss sangat tengok orang lain punya header yang cantik2.. saya bukan tak boleh buat tapiiiii.. agak malas disitu..

berkenaan banner.. tak suka betul kalau dah buat lepas tu kena letak kat photopages segala untuk dapatkan url.. hai2 URL, saya tak suka kamu.. kamu banyak sangat huruf dan nombor yang saya tak berapa paham..saya perlukan masa yang lama untuk memahami dan mendalami HTML dan URL segala macam..

silalah ajar saya.. kadang2 buat tutorial pun saya tersengguk2 sebab lambat dan tak paham.. sekali gus code yang saya nak cari dalam edit HTML tu tak ada.. huuu...

jelessss tengok orang lain punya blog cantik2 dan ciut miut.. nak juga macam tu.. tapi nakkan kelainan atau kematangan.. tak terlalu keanak-anakkan.. macam nana ye? saya nak sedang cari insan yang berkemahiran photoshop, dan edit segala menda dalam blog ini.. huuuu...

sungguh la tak malu saya ni siap buat pengumuman..kesian kan.. tapi jika ada insan berhati mulia nak tolong buat saya benarkan..weeeee!






Pemandangan Senja







cantik sangat kan pemandangan senja dari bilik iza saya ni? saya rakam sebelum saya pulang hari tu lama dah. hehe. nampak petang2 tu suasana amat cantik dan menarik sangat. masa tu saya sorang2 tiba2 nampak kurniaan Allah yang amat indah ini. terima kasih Allah kerana memberikan  kurniaan itu pada saya dan sluruh alam.. 




Ingatan Pada Bas Delima Masih Kuat!




masa aku balik dari Tanjung Malim, aku pergi dekat Stesen Bukit Jalil untuk balik ke Johor. aku dan akak meronda2 mencari tiket untuk perjalanan pulang kami sekeluarga. semasa sibuk meronda macam2 ulat datang rekemen tiket dekat kami.. biasalah tu kan.. siap kejar suruh beli tiket dia.. keadaan hingar bingar macam dekat Puduraya dulu. hampir semua kaunter tikat amat sibuk.. orang ramai nak beli tiket. ada yang menjerit ada yang menyanyi.. macam-macam..



tapi ada satu kaunter ni pekerja dia relax je.. duduk2 tengok orang lalu lalang dengan muka sedih. nak tahu kaunter apa? kaunter bas DELIMA..sunyi je..


bila aku keluar dan masuk bas sebelah aku bas DELIMA.. merah menyala, tapi tak jalan sebab orang semua tak mahu naik bas DELIMA ekoran kemalangan 10.10.10 yang meragut 12 nyawa serentak. amat menyedihkan. dan berita semalam saya dengar, punca kemalangan itu adalah bas yang dipandu laju 120km/j.. lajunya!! Ya Allah.. kapalah bawa selaju itu, bawa bas ye, bukan kereta..


rasa seram pula nak naik bas delima, walhal semua kenderaan berpotensi untuk mendapat kemalangan. dulu aku selalu naik bas Delima dari Johor Bahru ke Melaka. bas delima ok, best.. banyak kali sangat aku naik, yelah, aku kan selalu balik dulu. selain tu aku naik bas KKKL jugak. kalau orang kata mereka selalu nampak bas Delima, aku selalu naik bas delima ye... selalu sangat. sebab bas Delima, KKKL antara bas yang pergi Melaka. bas dari Johor ke Melaka tak banyak.. tu je la kalau naik pun selalunya. sekali, terjadi perkara macam ni.. sangat la sedih..


kita doakan semua yang meninggal dalam kemalangan tu di tempatkan di dalam golongan orang2 beriman.. Amin..


DPLI Convocatian!

tahniah kakak saya. dia dia biasa ambik ijazah atas pentas ni jadi tak adalah jakun sangat kan. hari ahad bila ek? lupa dah, lebih kurang minggu lepas-lepas dah dekat 2 minggu jugak kakak aku konvo. heeeee..


aku gerak pergi Tanjung Malim pagi sabtu sebab akak aku nak ambik jubah dekat UPSI sehari awal. aku pulak ikut je sebab aku tak reti nak pergi sendiri. sebenarnya reti tapi pergi dengan kawan lagi best. mak abah aku pergi sendiri dari kampung ari sabtu jugak tapi akan sampai petang, jadi aku dengan akak pergi dulu.

lepas ambik jubah semua aku pergi hotel yang akak aku dah tempah. aku lepak2.. konon nak update blog semua sekali internet slow  sangat. malas aku. maka aku dengan kakak aku tidur je sementara tunggu petang mak abah aku sampai.

esoknya aku dengan family ke UPSI untuk akak ambik konvo. sebab akak aku sidang pagi. maka dengan melawa2 semua ke UPSI. gila tak teratur cara konvo. aku dapat masuk tengok.mula2 aku duduk luar je sebab limit 2 orang satu keluarga sekali mak aku mesej cakap masuuk je ramai orang masuk lebih2 dia tak check.. ada yang masuk tu budak2 baby2, siap budak2 tu bawak masuk belon2 bagai. melampau. haha.. 

kalau korang nak tahu, daripada kakak aku konvo ijazah dekat UM sampaikan diploma pendidikan dekat UPSI, jubah dia yang pakaikan adalah aku. hebat gak aku. aku tanya kakak aku cam ne nak pakai benda ni. dia tunjuk sikit2 then aku pandai buatkan sebab aku tengok cara orang lain pakai yang cara aku rasa paling betul dan sedap mata memandang. tak adalah lidah kedepan la, tertarik atas ke hape ke kan... nak yang molek2 je letak atas bahu, atas dada...heeee

sampai masa nak ambil skroll ada orang yang akan tengok cara pemakaian jubah betul ke tak, kalau tak betul dia akan suruh betulkan sebelum naik pentas tu. dan dia kata cara pemakaian jubah kakak aku adalah yang betul sekali... seee! terer tak aku? eh, terbelagak pulak.. tak ler berlagak, setakat pakaikan orang jubah je kan.. bukan buat kapal angkasa ke hape..hehehehe.. tapi cara aku yang paling betul?? betul ke? macam tak percaya!

meh2 la tengok gambar pulak. malas aku nak cakap2 lagi...hehehe




:: kakak saya pada pagi itu. jubah dipakaikan oleh saya..::


:: mak abah aku dalam Auditorium.. muda kan mak aku? awwww..::


:: suasana dalam Audi.. kami hanya tengok skrin putih sahaja ::


:: depan SITC ::


:: bersama keluarga di hadapan Bangunan Suluh Budiman ::



ppssstttt :: arnab biru saya belikan untuk kakak, nanti konvo saya jangan lupa ya!




Isnin

hari ni hari isnin. saya mau ke fakulti membuat surat mengesahan jangka masa belajar untuk dihantar ke PTPTN. kalau lambat nanti PTPTN masa diploma saya kena bayar. saya tak paham kena bagi surat lewat sangat. sengal.

ada banyak lagi benda nak buat dengan segera. ermm... nak pergi klinik tak? tekak macam dah tak sakit atau gatal lagi. entahlah. sekarang fokus nak pergi fakulti dan buat surat. tentang cari rumah sem depan, cari hotel untuk menginap time konvo nanti semua aku akan cari tapi mungkin lepas paper rabu ni.

study pun aku tak lagi ni. hadoila.. kenapa malas sangat ni? tak tahulah.. ada bnayak benda nak fikir ni.. slip periksa pun belum print lagi..

ada banyak juga nak cerita sebab lama dah tak dapat upload gambar. ada macam2 tapi gambar tu semua belum sempat aku edit..nanti ye..




pssstttt :: mau mandi2 dan ke fakluti.. kena pakai baju kurung juga ke ni?? erkkkk...

Sunday, October 24, 2010

Under Construction!

blog saya dalam under consturction. maka ditutup oleh orang awam. bukan sebab takut. nanti akan ada wajah baru yang akan merubah bentuk blog saya!

Saturday, October 23, 2010

Esok Mau Pulang!

tekak gatal tapi suka makan buah. jadi semakin gatal. apelah kan.. haha. tapi buah2an sedapp... tadi mak goreng pisang. memang la sedaapp balun la ape lagi. mak kata buat ubat sakit tekak. memang pun. gatal semacam je tekak aku. 

balik u nanti kalau gatal lagi kena la jumpa doktor dan mintak ubat antibiotik. nasib baik free kalau kena bayar memang la mahal jugak ubat antibiotik. ermm, selalu kalau dekat swasta dalam rm30 kan. tengok la jugak kita sakit apa.. 

kalau kat tempat korang berapa? mahal jugak?? ke lebih kurang mcam tu? 


.Melaka Maju 2010.

tajuk dah best dah. tapi aku bukan nak cerita pasal Melaka Maju 2010. propa je tuh. bila cakap pasal Melaka banyak perkara yang aku ingat. banyak cerita yang aku karang selama 3 tahun dekat sana. banyak sangat sampai ada perkara yang tak mahu ingat. rindu tapi benci. ape aku merepek ni?



lagi2 merepek. bukan nak study aku ni. ntah, dah aku rasa nak mengarang sekarang ni. sekarang asal ingat Melaka je mesti aku ingat nak buat clearence. tak menyempat-nyempat aku nak baut clearence. sape nak teman pun tak tahu lagi. kalau aku kontek orang Melaka ada tak yang sudi temankan? hikhik..


matiklah.. tak mau aku. baik aku pergi sorang2. rindu nak berpoya-poya di Dataran Pahlawan dan Melaka Parade. sebab dekat sana banyak kedai kasut yang ada kasut cantik2 dan harga berpatutan. berpoya2 dekat sana sampai malam baru balik. makan. tengok wayang dekat DP. jalan2. makan dekat McD. makan dekat food court yang tak sedap tu.. ermm.. apa lagi ye? 


kalau dekat UiTM Melaka toksah kata la. banyakkkkkkk sangat kenangan. dari blok Dang Wangi bilik 1104 hingga ke tasik.. library.. kelas.. hep.. hea.. huaaaa.. banyak sangat perkara yang berlaku. jangan lupa dekat jambatan.. tempat jatuh lagikan dikenang. ye, dekat Melaka banyak kali sangat aku jatuh. dekat level pernah jatuh, lekat kaki lima kolej penah sebab slipar licin lari2 nak angkat baju sebab dah hujan, jatuh masuk longkang dengan camera, jatuh dekat jambatan.. dekat BB aku pernah jatuh tak ek? ah, lupa.. banyak kali giler jatuh.. mostlay luka dekat lutut dan lebam2.. standart la kan.. gua budak lasak dari kecik asyik jatuh je. lutut dah tak nampak kulit bersih semua ada kesan luka jatuh.. nice2!


harap2 nanti adalah kawan aku nak pergi Melaka ye. erm.. aku kena pergi Melaka dari Shah Alam sebab lagi dekat. akalu dari JB jauh gila petang baru sampai. nanti tak sempat nak menguruskan segala macam perkara. 



ppssssttt :: tekak mula gatal lagikkkkk... menci! >.<



Adik Puntal Saya Saket Kaki..

tadi bagun pagi je aku tengok anak kucing aku jalan dengan 3 kaki. sian dia. kaki kiri belakang angkat je, saket nak pijak. mesti kena gigit atau luka ni. aku pun ambil minyak gamat dan letak dekat kaki budak kecik gemuk gebu tu. aku tak bagi nama kat dia. sebab ekor dia puntal aku panggil dia Puntal. tapi dia gemuk dan gebu. suka tengok muka dia, macam muka innocent je pandang kita. kaki kiri belakang dia saket, tak boleh pijak. aku tengok ada kesan luka. aku sapu dengan minyak gamat. tak tahulah kenapa. aku pegang macam bengkak je kaki budak ni. sian... vet tutup ari ni sayang nak bawak kamu ke vet..



mak dia pun ada luka dekat telinga. selalu bergaduh dengan jantan belang yang datang tu. kaki pun luka. aku sapu sekali ubat dekat telinga mak dia, Yanti. bukan ubat apa pun, pakai cara mudah, letak minyak gamat je. minyak gamat kan bagus.. hehe. dari dulu aku ubatkan kucing dengan minyak gamat. cepat baik. kalau diorang jilat pun tak apa2 sebab minyak gamat tak racun kan..


dulu aku ada kucing, nama ape ye? aku dah lupa. sebab banyak sangat kucing aku bela. sekejap hilang, mati.. jadi lupa.. ada sekor tu dulu telinga dia kering sangat pecah2.. berkerak. kalau dia garu2 luka. geram aku tengok telinga dia berkerak kering tu. sampai tak berbulu telinga.. aku geram aku pergi la kopek kerak2 dia guna air. aku letak air then tanggalkan kulit2 kering yang melekat tu. lepas tu baru bubuh minyak gamat. dekat dua belah telinga aku buat.. tergaru2 budak tu. pedih agaknya. selang berapa hari aku tengok telinga dia dah baik. seminggu je lepas tu penuh dah bulu tumbuh macam biasa. dah makin comel ada bulu. terus baik.  senang hati aku.


banyak kucing aku ubatkan. kalau diorang luka je aku letak minyak gamat. cepat baik. aku suka ubatkan mereka sebab kalau aku tengok diorang baik dan sihat tu seronok je. hari tu si budak belang kena gigit dengan kucing jantang yang sama belang dengan dia. kucing jantan kan macam tu, kalau ada anak kucing sama belang dengan dia, dia nak makan. tapi budak tu lari. luka2 juga kepala budak tu.agakanya dah masuk dalam mulut jantan tu agaknya. budak tu sakit, demam.. panas je badan. duduk diam tak mau makan. aku dah risau, karang mati pulak budak ni. aku bubuh inyak gamat dekat luka dia. usap2 dia.. cakapa aku sayang dia, jangan mati. makan tau. esok2nya elok dah. makin manja dengan aku.. hehehe..


kucing ni sebenarnya paham apa yang kita cakap dekat dia. cuma kita tak tahu apa dia cakap. kalau kita cakap kita sayang dia paham. dia tahu apa kita buat untuk kebaikan dia. jadi dia sayangkan kita.


kalau kita bela binatang dengan hati ikhlas, binatang tu akan doakan kesejahteraan kita sebenarnya. kita kasi dia makan, minum, rawat.. sayang2 dia.. dia akan doakan kita sejahtera, banyakkan rezeki.. walaupun kita tak nampak dia tadah tangan doa pada Allah tapi dekat akhirat dia akan cakap segala kebaikan kita pada dia..



pppssstttt :: mak aku kata, kalau nampak kucing tadah tangan doakan kita mau pengsan kita kan. tapi tak mistahil kalau Allah nak tunjukkan pada kita.. =)