Happy Cat Kaoani -->

Wednesday, February 19, 2014

Festival Layang-Layang Sedunia 2014






Assalamualaikum..


hari ni hari apa? cuba tengok kalender tu! 19 Februari 2014 la.. apa yang best hari ni? haaaa... bagi orang2 Johor khasnya dan seluruh Malaysia amnya jemputlah datang ke Bukit Layang-layang Pasir GudanG, Johor. Hari ini ada FESTIVAL LAYANG-LAYANG SEDUNIA 2014 ! wehoooo...


syok woo tengok banyak jenis layang2 terbang diangkasa. warna-warni dan macam2 bentuk dan jenis. almaklum la layang-layang dari seluruh dunia kan jadi ada macam-macam jenis, bentuk, saiz dan berat. lagi besar lagi berat tau. biasanya kalau lagi besar lagi berat dan payah.


time2 macam ni memang suka peniaga sekitar Bukit Layang-Layang ni sebab diorang boleh buat duit dengan festival ni. bila orang luar datang diorang konfem akan cari bilik hotel dan occupancy akan penuh! weeeee.. sukanya pemilik hotel, tapi pekerja penattt.. wawawa.. apa aku mengarut sampai bilik hotel segala ni? puih la.. nampak sangat kau ni rindu nak kerja apa bagai. haha.. jangan nak merepak dan membebel lagi. 


nak maklumat lanjut click dekat laman web TOURISM JOHOR, TOURISM MALAYSIA  dan PASIR GUDANG WORLD KITE FESTIVAL. kat situ semua information korang boleh cari. jangan malas nak membaca. amalkan membaca. cewaahhh..





nampak meriah dan berwarna-warni kan? moh ler ramai2 kita ke Festival Layang-Layang 2014 di Pasir Gudang. hihihi..


sesekali jadi duta Johor dan jadi duta kecil Malaysia mempromosikan produk pelancongan kita tak salah kan? hihi



babai!



2 comments:

Zamani Abe said...

klu zam ada kt sana, leh buat photoshoot

Nour Eyza said...

mai la datang pasir gudang. memang best ambik gambar kat sana. meriah!