Happy Cat Kaoani -->

Saturday, November 9, 2013

Kota Iskandar





Assalamulaikum


nak cerita benda ni lama dah. tapi malas nak tulis la ceritanya. macam tak best je. macam bosan je. tapi tu la nak cerita jugak. berapa hb ntah masa tu pergi pun aku dah tak ingat. dan lupa pergi untuk apa. sangat la pelupa sekarang. Almaklumlah dah berumur tapi masih gojes. hihi 


konon pergi jenjalan dekat Nusajaya. nak tengok sangat pejabat dan Legoland katanya. aku ikutkan aku. sebenarnya masa ni aku tak tahu pun nak pergi legoland. akak kata mahu berjalan2. 
last2 tak jumpa pintu depan Legoland. so jalan2 dekat Nusajaya then jalan kat kedai2 luar legoland. 
bukan nak masuk pun saja je jalan2. sebab jujurnya aku tak suka membazir duit masuk dalam legoland yang mahal tu. hahaha..
kedekutttt...





puteri harbour. 
ce la google ada apa dekat puteri harbour ni. 
dah nama pun harbour kan mestilah bahagian perkapalan dan port. 
lawa memang lawa tempatnya, macam kat langkawi. banyak hanger dan kapal2 kecil. 





jata negeri Johor. 
depan tu ada penerangan dia tapi aku tak pergi dekat. aku snap dari dalam kereta je sebab panas. tak ada orang pun dekat sini. so aku dengan keadaan malas dan panas ambik gabar dari dalam kereta je. 
tak kuasa iols nak keluar dari kereta panas2 macam ni. hikhik..





nampak tak?
KOTA ISKANDAR.
haaaa.. tu dia lawa sebenarnya taman2 dan pokok2 dekat sini. tapi disebabkan aku masa ni tak ada mood sangat nak berjalan sebab tak tahu nak ke sini tengah2 ari buta jadi aku moody.
mood malas nak jalan2. malas nak ambik gambar jadi ade la 3 ketul gambar ni yang aku letak.
tu pun yang lain blur2.. gegear2. entah apa2 je yang aku ambik.
akak dengan mak aku je excited suruh aku ambik gambar itu ini. aku malas gila.


gambar lain tak ada sebab itu je yang aku ambik. 
lain2 tak ada. 
kalau nak tahu macam mana rupanya KOTA ISKANDAR ni boleh datang sendiri ke NUSAJAYA. 
tapi buat masa sekarang buang masa kalau pergi. 
tak payah buang masa la sebab bendanya belum siap lagi. nanti kalau dah siap baru best korang nak tengok dan jalan2. jadi macam Putrajaya gamaknya nanti.



ok. 
nak lebih menarik tengok or google sendiri okeh. 



babai!





1 comment:

Ailyl Rozanna said...

Hi orang johor! Hihi samalah saya pun johor jugak. Dah lama tak pegi nusajaya ^_^