Happy Cat Kaoani -->

Friday, December 14, 2012

Gua Damai







Assalamualaikum..



haritu kan.. haritu la.. hari selasa yang ada cuti sebab Hari Keputeraan Sultan Selangor tu kan, kami2 pergi buat esemen Park pulak. ini memang sangat2 la terdesaknya sebab minggu depan hari selasa dah nak present pulak Park ni. Isnin ada presentation lain. selasa presentation lain. aiyoooo.. kerja bertimpa-timpa dah sebenarnya ni. esemen berkepuk2. presentation menanti sana sini. banyak woo.. kalau aku banyak, kawan2 aku lagi banyak subjek ni lagi banyak kerja. tak apa2, berkorban demi masa depan yang cerah. InsyaAllahhhh... =D


ni aku nak cerita la masa kami pergi sana. aku dapat tempat on the spot kol owner tuh dan siap2 pergi! terima kasih sangat dekat encik tu sebab melayan kami dengan baiknya. melayan segala karenah kami student2 yang tak ada surat secebis pun ni. hehehehe..


dah inilah hasilnya.. 






ni muka teruja sangat bila jumpa batu kapur. ni kan dekat dengan batu Caves dan inilah pertama kali aku pergi dekat2 dan rasa batu ni. nak2 tengok orang main Rock Climbing. lagi la aku teruja. nak panjat tak reti dan tak ada kemahiran jadi tengok pun dah cukup. tu yang aku sampai beria-ia nak ambil gambar dengan batu tu. siap tunjuk2 lagi..hehehee







masa ni tengah naik tangga. aku naik dulu. jadi ambil gambar diorang. tapi masa ni belum tinggi sangat naik. so berani la lagi ambik2 gambar bagai. hahaha..






inilah view dari ketinggian 60kaki di atas Gua Damai.waaaa.. gayat sungguh wehh.. nampak tak palang kuning tu? aku kalau berdiri mesti berpegang pada palang kuning tu aje. kalau tak memang rasa tak selamat. wakakakaka..






sesi mencapap aku. biasalah. aku memang ada sesi aku sendiri. sila jangan marah. aku memang suka ambik gambar muka aku sendiri. nak nampak batu2 atas tu katanya. baru la nampak aku dah sampai sane kan? hikhik






gambar perasan lagi. sila tahan. jangan muntah. hehehee






ni dah tak tahu nak letak caption apa. ni kawan aku lagi dua orang. hehehe.. comel? sori, its not available... opssss!








apesal tah aku buat muka plastik gila masa ni. senyum pun rasa macam tak ikhlas je gamaknya. hahaha.. padahal takut owh ambik gambar. takut kalau terpeleset mau jatuh dari ketinggian 60kaki. ya Allah! mintak jauh!





haaaa.. tangga dia cenggitu. ok je tangga dia. nampak tak seram tapi bila melangkah satu2 baru rasa debarnya.. hurmmm.. hurmmm






brader ni tengah panjat2. aku kagum dengan orang yang pandai panjat2 ni. kuat otot tangan mereka. pastu nak kena pandai la pilih lokasi nak letak kaki dan nak pegang. kalau wall climbing benda tu dah ada, kita  just pilih. ni memang benda semula jadi. kau pandai2 la panjat. hahahaa





haaa.. bergambar lagi. sila jangan marah!  hikhikhik






nampak tak aku teruja nak ambik gambar batuan dan air yang mengalir tu? such a sejuk air dia. best sangat kawasan tu. walaupun nampak cetek tapi aku rasa dalam jugak tu. kalau aku berdiri mau sampai dada kot. ke aku yang rendah?? ehhh...





bersama owner, en Mustapa. beliau la yang mempelopori sukan extreme ni sejak muda. dan beliau jugak la yang membangunkan tempat ni sampai terkenal. orangnya sangat simple tapi bercita-cita tinggi. hehehee.. nampak macam pakcik2 biasa sangat kan? macam tak sangka kan??






dia atas batu-batuan gua damai. yang indah. pada aku ciptaan Allah macam gua, gunung, bukit, rimba semua sangat indah. aku suka sangat keadaan macam ni dan ekopelancongan macam ni. daripada asyik tengok man made yang kita sendiri tahu benda tu buatan manusia dan kagum2, baik mengagumi ciptaan Allah yang ulung ni kan?





nun sayup2 nampak tangga tuh kat bawah. itsss scaryyyy... gegegee





then finally, the four of us! hikhok.. dapat jugak bergambar berempat atas ni dengan bantuan anak owner tadi. dia yang tolong ambilkan gambar kami. yeaaa.. nasib baik cantik! ehehehehee..



ok la, dah penat aku mengomel. nak menunaikan solat isyak pulak ni. tata...




=D






4 comments:

Ezy Chiaki said...

syoknye..

Azhafizah Md Nor said...

best la kalau dapat rock climbing tu..trylah sayang one day,sure excited giler! ^__^

hafiiz haney said...

SERONOKNYE BILA LA NK PNJAT GUNUNG LAGI..HURMM..
JOM PANJAT SAMA2!! ;)

Nour Eyza said...

ezy chiaki :: best sangat! =D

azhafizah : kegayatan mengatasi segalanya..hehehe


hafiiz haney:: panjat sama2? hehe.. make sure tali tu kuat k..hehee