Happy Cat Kaoani -->

Thursday, September 27, 2012

Kahwin dan Konvo.




Assalamualaikum...


apa khabar semua? sihat? aku sihat sahaja hari ni. walaupun dalam hati agak bercelaru sikit. biasalah aku kan. tak ada masalah pun rasa macam ada masalah. aku tak tahulah. zikir je banyak2. 


hari ni aku dapat tahu lagi kawan aku nak kawen hujung tahun ni. dalam bulan disember nanti. untuk bulan 9 ni dah 4 orang, oktober sorang, december sorang. sebaya aku pulak tu. dah nak kawen. dan dah kawen. semoga jodoh mereka semua kekal sehingga ke akhir hayat. aku doakan yang baik2 sahaja. aku gembira bagi pihak mereka. 


satu lagi berita gembira kawan2 aku adalah konvo mereka kawan2 tourism adalah 5 December. woaaa... bestnya dah habis degree dan dah nak konvo. walaupun aku tak bersama mereka tapi aku rasa gembira bagi pihak mereka. mungkin Allah dah tetapkan jalan aku begini. melaluinya dengan sabar dan tabah. aku tahu. aku diberikan jalan untuk berusaha dan menjalani kehidupan aku sendiri. walaupun aku sendiri namun aku tahu Allah sentiasa menemani langkahku. hanya Allah mengetahui jalan terbaik untuk aku. 





mungkin Allah dah rancangkan sesuatu yang amat baik untukku kelak. semoga semuanya berjalan lancar. aku akan habis degree tahun depan dan konvo bulan 12 tahun depan. semoga Allah mempermudahkan semua urusanku walau dimana jua aku berada.






walaupun pada mulanya aku enggan mengikuti kos ini tapi akhirnya aku pasrah dan redha dalam nikmat pemberian Allah yang tak terhingga ini untukku. aku mahu menjadi hamba yang tahu bersyukur. bersyukur dengan nikmat Allah. sedang orang lain sedang gembira melayari kehidupan lepasan ijazah sarjana muda, aku masih lagi terkial2 mengharungi hidup sebagai pelajar dan aku berharap aku jua akan menggenggam segulung ijazah.




dan aku juga berhasrat untuk melanjutkan pelajaran di peringat Master. ingin sekali hatiku ini. bnatu aku ya ALLAH.. namun aku hanya pergi kesana dengan izinya sahaja. aku berdoa dalam setiap lewat akhir solatku agar Kau permudahkan segalanya. niat di hati aku memang nak sambung tapi aku risau wang akan jadi masalahnya. dan bilakah aku akan membayar PTPTN semula? 




hahaha.. dah banyak dah merepek seketul dua. bila merepek2 ni macam best pulak kan. hahhaa.. berangan pastu senyum sensorang. hahaha.. ni tengah2 taip entry bukak fb jap. nampak pulak Yuyu Zulaikha ni post entry dia semalam. baca la sepam dia. lepas tu dia siap up blogshop Murahsaje pulakkk.. melalut aku kelain tempat jadinya. dah tak kosentrait tulis entry. haihhhh.. mudah sangat terpengaruh aku ni. huaahahaha...




ok2. rasanya tapi nak up entry ni sikit2 je sekali banyak pulak membebel kan. huahaha.. ok la. babai semua!







5 comments:

ckynnogha78 said...

Tahniah dpt further yr study. Harap dpt yr degree nextyr wit flying colors. Follow mine dear: myhabibysuperb.blogspot.com

BdK_pUnCaK said...

yah,kawen2..hahhah

ku-cit said...

semoga cepat abis blaja...

Safuraa Abdul Rashid said...

gud luck dear..

teah said...

Xpela kawan2 kita yg lain dh convo... Nanti kita sama2 eh. Rasanya sama je kut kau dgn aku :)

-bash