Happy Cat Kaoani -->

Monday, May 30, 2011

Jadilah yang LIBERAL..

 assalamualaikum semua kawan2. saya harap anda semua sihat2 sehaja hendaknya. lama saya tidak menulis. beberapa hari ni amat malas. lepas tu sabtu petang balik kampung. jadi memang tak bukak2 blog la, nak menulis apatah lagi. sekarang baru relax dan ada masa. mari kita bercerita sepanjang minggu ini apa yang terjadi.. =)



minggu ni saya dah masuk ke bahagian reservation. wahhh, mula2 buat la training untuk buat reservation. belajar buat reservation yang macam2 pesen tu. ada yang itu, ada yang ini. mula2 salah la jugak key in data. lepas tu dah ok dah. betu la apa yang aku buat lepas tu.


naik minggu ni aku kena buat reservation betol2 punya. bukan lagi training. tapi masih dalam belajar. lepas aku buat kakak2 ni akan tengok dan betolkan mana yang salah. biasalah budak baru belajar, mestilah salah2 sikit itu ini. lepas tu mereka betulkan. aku? aku buat muka seposen je senyummm je kalau diorang tegur. aku terima je. tak buat muka pun. malas. nak ambik ati pun malas. lepas tu aku cakap la "sori" sebab salah buat. dah salah nak buat macam mana kan? bukan tak boleh betulkan pun. lagi pulak aku ni budak beru belajar. student praktikal pulak ni. i am willing tu learn. kena marah tu biasa la kan?? heheheheh


nak2 pulak reservation system masa dekat hotel ni tak sama macam masa kita belajar. lain bebenor la kan. walaupun belajar semua benda tapi kalau dah lain system memang la tak tahu buat. salah2 pulak tu key in data kan.. hahahahaa. nasib la, dah student praktikal kan. nama pun student. hikhik


aku senyum dah mintak maaf je kalau salah. apa susah kan. selagi dia tak jatuhkan air muka aku depan orang ramai tak kesah la. takat nak marah2 sikit aku tak kesah, lantak la. tak ganggu aku pun. aku pun bukan lama. sekejap je dekat sini. 3 bulan. lepas tu good bye la. bukan aku nak kerja lama2 pun. hakhakhak.


aku nak kerja ni dengan senang hati. jadi take it easy. lalalalalalalala~








2 comments:

Ardini Humaira said...

keje leklok tau :)

Nour Eyza said...

insyaAllah dni.. =)