Happy Cat Kaoani -->

Thursday, January 6, 2011

Ke'free'an yang mengundang kebuhsanan

hari ini dan esok aku tak ada kelas. kelas dalam seminggu ada 3 hari je.. isnin, selasa dan jumaat.. walaupun 3 hari tu ada kelas yang memenatkan seperti masak dan serving tapi yang penting khamis dan jumaat free untuk balik rumah kalau perlu dan masa berehat2.. 




dan sememangnya waktu2 begini bagus untuk tidur lebih masa, berjogging, bershopping, berkemas, menelaah pelajaran dan macam2 lagi..hahahahahha.. ayat aku memang tak boleh blah. semua nak buat list.. padahal buatnya tak..cakap je lebih.. kui2.. lantak la kan.. tapi semangat tu tetap ada untuk buat benda tu semua..


sem ni aku harap semua berjalan dengan lancar. segala jadual yang aku rancang berjalan sempurna. aku tak la hebat tapi cuba memjadi yang terbaik..walaupun banyak kesilapan yang aku telah lakukan selama ni... learn from mistake kan??? heeeeee...



first day kelas adalah cost control.. wuwuwuw.. puan rozian ajar.. dari gayanya macam best je.. tapi normal la dia agak strict.. heeee... lepas tu kelas serving dengan encik wan nasroun... mula2 best tapi dia sangat strict dan sangat particular dengan segala hal.. sampai cara kami jalan pun dia pertikaikan.. first class dah belajar macam2.. dari pukul 8.30 start sampailah pukul 2.30 petang baru dapat balik.. group2 lain dah lama balik sebab first dan cam ala kadar je.. setakat bagi penerangan.. ni dengan en wan buat macam2 benda.. dari dia bagi segala rules dan peneranga.. berkenalan.. sampai ke cara2 jalan, pegang, angkat, lipat, tarik, kenal semua benda seperti utensils dan sampai ke cara lipat kaki meja dan angkat meja pun dia ajar...



gila teliti en wan ni. sebab dia selalu masuk pertandingan cara2 serving dan apa semua tentang serving dan menang peringkat asia.. itu lah yang buat dia sangat particular dengan segala hal.. sampaikanada trick untuk tarik alas meja.. semua la.. pegang pinggan, cawan semua... ushhh... tapi sangat seronok sebenarnya dapat belajar semua hal begini. buat kita tahu macam mana nak buat semua tu. dari perkara minor kepada perkara yang major sekali...wuwuwuwuwu...



balik kelas serving rasa amat penat sebab sebelum ni masa cuti tak pernah rasa penat sangat.. relax je.. sekali kena berdiri 3 jam mau lenguh seluruh urat saraf.. pening2 lagi malam tu..hhahahaha



kemudian kelas memasak2 pula hari rabu malam. yeahhh.. lect en shaquif.. lecturer muda.. baru habis master dalam 27 tahun.. tak tahu single ke married..hahaha.. tapi yang ini tak strict sangat sebab lect muda... ok la.. sebab baru habis belajar.. tapi yang penting subjek masak memasak ni dapat A.. hikhik..



dan sekarang dah pukul berapa... aku belum apa2 lagi.. tak sarapan semua.. dan sangat busan.. rindukan cik husna, jong dan ecah yang selalu melapak dalam bilik berbual2..heeeee...










1 comment:

misz sheyla said...

visit :)

kefreean elok di isi dengan ke blog walking an...huhuhuhuuuu

cantik background...mane amek??? cam nak tukar template gak la...