Happy Cat Kaoani -->

Wednesday, November 10, 2010

BBC dakwa Fazley ada ijazah palsu




LONDON – University of Wales di United Kingdom (UK) menggantung hubungannya dengan Kolej Antarabangsa Fazley (FIC) milik penyanyi Malaysia, Fazley Yaakob sehingga satu siasatan dilakukan.
Menurut satu laporan Perbadanan Penyiaran British (BBC), tindakan itu dilakukan ekoran kontroversi berkaitan dengan kelayakan akademik penyanyi tersebut yang dikatakan memiliki ijazah doktor falsafah (Ph.D) dan sarjana palsu dalam bidang pentadbiran perniagaan.
BBC dalam program Week In Week Out: University Challenged mendakwa Fazley memiliki Ph.D palsu dan kini mengendalikan kolej yang menawarkan kursus sarjana muda dari University of Wales.
Dalam program itu, Fazley dituduh memiliki kelulusan itu dari sebuah universiti palsu.

Sumber : Kosmo!

yeke semuanya palsu? ermm.. entah betul ke tidak kan? 



2 comments:

Amoi MiyaSya said...

ishk2 ! kesian kalau betul , kalau slah , saje je nak aniaya orang .

Nour Eyza said...

tu la pasal.. tapi dah heboh dah pasal benda ni..entah la betul ke tak...