Happy Cat Kaoani -->

Sunday, March 30, 2014

Parah jugak nih!




Assalamualaikum...



selamat malam. ewahh. macam nak tidur la pulak kan? minggu ni seminggu cuti sekolah banyak sangat aktiviti yang aku buat. ewah. macam banyak sangat. padahal ulang alik pergi tengok rumah baru je. rumah baru pun banyakmasalah jadi terpaksa la setiap hari tengok pagi petang.


tapi sempat la pulak aku belanjakan semua duit BR1M beli barang online dari instagram je. parah dah ni RM299 dah habis kat insta je. tu belum aku kerja lagi. kalau aku kerja mesti ada je nak beli apa2 kat insta tuh. 




telukung travel. yes. akhirnya dapat jugak telekung travel warna putih bersih macam telekung biasa kita pakai dekat rumah tu. saiznya sangat comel dan memudahkan kita kalau nak bawak pergi travel atau solat luar. biasalah kalau pakai telekung surau atau masjid yang bertahi lalat, basah dan berbau tentu rasa sangat tak selesa kan? jujurkan konsentrasi solat aku pun kian terganggu la. 


dari dok senget2 mulut pakai telekung awam baik bawak telekung comel dan mudah ni pergi mana2. kan senang. dah la telekung ni disediakan sekali bag ade tutup acam tu. sangat la comel. macam handbeg tau uolsss.. 


saiznya dalam 6inci x 8 inci. sesuai letak dalam beg tangan. cuma beg tu kena besar sikit la. tapi kalau bawak macam tu pun boleh. ade tali. jahitan pun elok dan panjang tu sesuai la dengan ketinggian aku tu. tinggi aku 154cm. aku agak kalau tinggi sikit lagi pun boleh. cuma kain comel sikit. muat2 kita pakai la. 


easy dan praktikal. jahitan dan sulam ringkas sesuai untuk remaja macam kiteww ni. tayah sarat sangat dengan sulam. simple its better kot. ahaha. ke aku je suka ringkas2 ni? haha. maaflah sape suka yang penuh kerawang tu. 


tapi ni serius senang. simple dan mudah.


lupa la bagitau harga. murah je. mampu milik la. RM60 termasuk postage ke semananjung. aku beli ni dekat instagram @telekungcottonpastel. ce search. kau akan jatuh cinta dengan warna dan pilihannya. dah la aku minat gila hijau. aku nak beli warna hijau fern cair. tapi tak ada stock. grab je la warna putih. hahha. janji cuba beli. bila beli terusssss jatuh cinta! hahaha  >.<


pastu beli ni pulak.


 



fefeeling nak putih ke? jujurnya nak buat kuku, rambut dan sendir makin elok. mesti la korang tanak ada kuku lekuk2, tak rasa, menggerutu. nak yang licin elok. walaupun bukan yang paling cantik runcing dan buat rawatan spa at least terjaga sikit kan. sama jugak macam rambut. nak buat rawatan rambut dekat saloon? memang tak la. ini la salah satu cara aku jaga. kononnya.


pastu nampak tak dia boleh jaga ligament, bones, muscle, dan tendons. semua tu penting untung orang muda macam kita. belum kawen beb. badan nak pakai lama. jadi sekaligus nak buat rawatan dari dalam la ni. aku ni tak mampu nak beli suppliment dari mana2 untuk kegunaan masing2. jadi sekaligus aku telan je benda ni. haha. baru je pun. harga murah gila dapat. RM100 dapat K-colly, eye liner MAC, eye mask, dan 3 Shiseido face mask dan hair treatment. banyak kan free gift dia? haha


beli dekat FB tapi aku lupa pages mana. hadoi. haha. maafkanlah diriku.






ade balance lagi mari la lenjan sampai habis. maka aku tanpa segan silunya telah mengoder monopod dan 3in1 clip lens sekali gus. kemain kau. habislah aku selfie lepas ni. walaupun tak ada monopod ni tetap jugak aku selfie. haha.


aku bei dekat @aksesori_corner. haaa,, murah je RM88 untuk satu set ni. berbaloi2. sila la ke sana. hahaha. beli dekat insta jugak uols. jangan lambat. gi page dia serang dengan soalan mau beli benda ni. konpem dilayan dengan mesra. hihi.







baki2 lepas korek2 duit tu aku nampak la benda ni. sebenarnya dulu aku pernah makan benda ni. masa study. tapi bila dah habis satu botol aku pun stop. ni baru ambik balik. aku rasa benda ni bagus walaupun dia buatkan perut lapar gila pagi2. kita kena makan vitamin c ni malam. lepas tu tidur. bangun pagi2 tu akan rasa lapar. tapi tak apa la. pegi la sarapan kan. 


dulu aku pernah pergi trip kat Pulau Perhentian. lepas tu sunburn la sikit. tipu la kalau tak sun burn walaupun pakai Sun Play 130 tu. tapi lepas sun burn tu kulit aku tak mengelupas. hitam tu berunsur hilang dari hari ke hari. aku memang tak putih jadi tak nampak sangat la kot.. kalau orang putih sure la nampak sangat kan. hihi.


lupa nak cakap. aku beli dekat insta jugak. dah kata gila insta. haruslah beli semua dari insta. tapi jangan risau ade je dia jual kat fb atau wassap je nombor telefon atas tu. murah je RM45 sebotol.

dengan ini duit BR1M aku dah habis. semua barang ni aku belanjakan RM299. ngam2 sangat dengan apa yang aku nak beli. huihuihui.


terima kasih PM bagi BR1M. tahun depan bagi lagi. haha.


sekian. tata!




2 comments:

Fariehan Ibrahim said...

banyak nyeee shoppim on9! hihi
tp xpe, utk kegunaan kita jugak kn.. :)

Ezy Loy said...

hihi.. belanje utk mnde yg berfaedah xpe..
saye pon dh smbar satu telekung travel tp kaler grey..
best!