Happy Cat Kaoani -->

Sunday, January 20, 2013

Hujung Minggu Terakhir sem ini






Assalamualaikumm..



salam hujung minggu. hujung minggu terakhir disnini sebagai seorang pelajar semester 5/6. aku kalau tulis mesti akan mention semester 5 atau 6. sebabnya korang dah tahu kan? ke tak tahu lagi? meh sini aku bagi tahu. aku ni dalam system UiTM aku ni part 6. tapi dalam kelas aku masuk kelas part 5. sebabnya? ni semua salah KP aku dulu. KP tu ketua program. dia yang paksa aku masuk kelas lower than part aku dalam system. huuuu.. sebab dia malas nak adjust aku punya subjek. kan payah. hahaha.. poyo tol lect tu pemalas!!


jadi sekarang ni aku akan tamat semester 7 dalam transkrip dan dalam kelas sama semester dengan kawan2 aku iaitu sem 5. aku pun tak kesah la. malas nak pikir semua tuh. aku ikut je apa yang telah ditakdirkan untuk aku. aku dah lama redha. kalau aku tak redha dah lama aku dismiss. malas aku nak melayan tapi tak. mak dah pesan awal2 jangan sebab tukar kos aku tak study pulak. 


ala, padahal tukar  kos bukan tukar jadi engniering pun. tukar Hotel je. still dalam fakulti yang sama. jumpa kawan2 lama. bukan tetiba dapat kos farmasi ke hape. cehhh.. mengade sangattt.. tapi ada beza okeh. bezanya kos aku ambik ni jadi kos 3 tahun dan kalau aku ambik kos lama jadi dua tahun je. maknanya kalau aku teruskan kos lama aku dah konvo sekarang ni. ni tak. aku masih terhegeh2 lagi nak baca buku untuk final exam cisssssss!!


apa hujung2 minggu ni aku membebel macam mak nenek ni? esok paper last aku sem ni. esok maka berakhirlah sem 5 aku. dan sem depan aku akan masuk sem 6. wehuuuu.. dah nak abis study. cehhh.. poyo je sekarang punyalah suka nak abis belajar. nanti mula la update status rindu2 bagai nak study. kahkahkah.. manusia mana penah puas kan? hahaha.. aku memang teringin nak cepat habis. nak konvo. pakai baju cantik2. pastu nak cari kerja sana sini. pastu nak kerja. nak ada duit sendiri. tak sabar rasanya nak beli kereta. pastu nak bawak mak pergi jalan2. yeahhhh.. sukanyaaa.. kumpul duit sikit2 masukkan dalam tabung haji pastu nak cepat2 bawak mak abah pergi umrah dan haji sementara mereka masih kuat lagi. aku pun mestilah ikot. kan senang mahram aku abah. hehehe..


semua orang nak pergi haji dengan ibu bapa kan? poyo je impian aku. hahaha.. mesti orang cakap. itu pun nk bagitahu kan? hahahaa.. tak apa la uolss. tak ada yang lebih menggembirakan aku selain aku menggembirakan mak ayah aku. hahaha.. 


aku nak balik ni jalan2 dengan akak aku. aku jalan2 sekitar johor. ceaaa.. poyo je nak bagitahu semua orang. tak pe2 yang penting balik ni aku nak mandikan anak2 bulus aku. semua bau busuk2.. hehehee.. nanti diorang aku balik aku mandikan sekor2. hahahaa.. nampak dah tanduk syaiton aku ni keluar. hahaha..






tersentuh tak tengok gambar nih? sobssss..






hehehe.. seketul picture aku. nak jugak kan letak gambar sendiri. hahahaha.. poyooo..!



ok la. dah sepatutnya aku study ni. satu hape pun tak study nih! ishhh.. bahaya!..



bai!




2 comments:

teah said...

kita sama sbnrnya... tapi itula. At least sama fakulti. Aku ni, dari tourism tukar sains sukan apa cite lak kan... hahah..

Nour Eyza said...

bash, aku jadi x kenal bila ko letak nama teah cenggitu. hehehe...
yela, kita tukar kos kn. hadap je la 3 rahun ni dengan gigih dan sabar.. :)