Happy Cat Kaoani -->

Monday, July 11, 2011

Tara Cleanning~




hari ni sepatutnya aku masuk public area.. tapi dalam beberapa minit pukul 8 bos panggil aku masik office. aku ingatkan ada apa hal lagi la dia nak cakap dengan aku. lepas aku datang, dia cakap tunggu sini sampai pukul 9. sebab pukul 9 biasanya bos ada birefing bersama bos-bos department lain. jadi aku pun duduk ka terconggok sambil makan kuaci tengok supervisor bertungkus lumus bagi bilik dekat maid. 


aku tengok je.. yelah, tu je yang mampu aku lakukan. takkan aku pulak nak bahagikan maid tugas.. hahhaha.. kalau suruh aku boleh jeeee.. asalkan jangan komplen belakang sudahhhh! hahahhaa


rupanya bos suruh aku tolong bersikan bilik yang ada guest nak masuk. tapi guest tu anak dia ada masalah ashma. jadi kena bersihkan semua habuk2 yang ada supaya anak dia tak ashma. yelah, bilik hotel ni dah la karpet, lepas tu habuk macam dekat 2 tahun tak lap... biasalah tu kan..


buat dengan orang permenant.. jadi aku berusaha men'dusting' sebaik mungkin la. tapi still ada yang tertinggal dan berhabuk lah kan? choyyyy la habuk2 ni.. tampar kang!! grrrrrrrr~


lepas tuh check je kena dusting balik. jahat tau habuk ni, >.< buat kami lambat buat bilik2 lain je. ingat bilik awak je nak kami buat?? ada banyak bilik lagi tau! hadoi, incik guest, janganlah cerewet sangat! penat kami... kami pun manusia jugak... :/


semoga esok aku dapat masuk public area. aku dapat tengok2 lobi dan jalan2 dekat depan. tak lah terperap tengok bilik ke kan? hikhik.. dan semoga occupancy tak tinggi jadi aku tak ditarik buat bilik. huuuuu.. sedihnya, siap berharap macam tu sekali.. :(



ok bye! =)










2 comments:

faisal apardi said...

ceh ingat ke bos nak bagi bonus ke tak pun hadiah..rupanya ade extra job.

kalau de habuk elok tutup mulut...huhu

Leya said...

dik..hoteliers memang macam ni..kita penat sebab nak puaskan hati orang.But in actual fact,untuk tangani guest yang cerewet,kita sendiri kena cerewet dari diaorang.It's a part and parcel of being a hoteliers....