Happy Cat Kaoani -->

Thursday, July 28, 2011

Kenduri~





awak2, hari tu kan mak kita ada buat kenduri yassin tau. ala. minggu lepas. ahad. kita dengan akak kita balik hari sabtu pagi dan singgah Kota Tinggi sekejap. sebab mak kita nak beli barang sikit. lepas tu terussssss balik rumah..


hari ahad, mak kenduri la sakan. kita tolong mak kita berkemas ruang tamu. memang every kenduri kita yang akan kemas ruang tamu. kita alih kusyen, kita mop, kita sapu, kita sapu lagi, kita bentang tikar dengan karpet dan kita hias bunga. macam2 la kita buat. lepas tu kita lap itu, lap ini. semua kita lap.


yela, mak kita ada anak 2 orang je. kita dengan kakak kita. kalau tak kita yang tolong buat siapa lagi kan? kalau raya pun macam tu, kita jugak kemas segalanya. dari lap pintu, perabot, lop, kusyen semua kita. lupa, cabut dan pasang langsir pun kita tau. hahahaha. rajin tak kita?


lepas tu kita kenduri biasa je. makan nasi tomato. tapi bukan masak sendiri. tempah je. biasa la. tempah ni mudah dan dijamin sedap! >.<


tak sepat nak snap2 gambar ruang tamu yang kita kemas tuh. cis la. sebab makcik kita dah kemas karpet2 semua. hadoi. dah togel la lantai tak shantekkkk..hahaha


ni je kita snap. tu pun malu2 sebab ambik gambar masa orang tengah baca yasin! hehehee


abaikan table cloth yang berlipat2 tu -.-'






kakak kita cakap lepas selesai majlis.


"iza ni sejak besar2 ni rajin sikit" ececehhh.. sebab dia lagi malas..
 


sejak kerja ni kot aku semakin rajin dan cepat. tangkas. kalau tak cepat dan tangkas memang la kelaut la kerja kau tu. tak kemana ok. jadi aku telah di didik begitu di tempat kerja. dengan penat bukan main lagi. naik remuk badan buat kerja.. huuuu







last but not lease, gambar kita masa kenduri hari tu. wakakaka. muka lebam sebab tak make up. biarlah. malas kita nak make up kat rumah sendiri. hikhik






*nampak sangat tak kita itam? ok fine, kita memang hitam* -.-"







3 comments:

Cik Ezy said...

eh tak jmpot cik ezy pegi kenduri pon..
ekeke

Pen Biru said...

salam..cik hijau..ni nak tanya, yang kotak2 barang letrik kat kaunter dapur awak tu, memang nak buat hiasan ke atau ada acara bagi2 hadiah??..kalau bagi hadiah best jugak tu kan?

Nour Eyza said...

cik ezy :: kenduri kecik2 je..heeee

pen biru :: kotak barang elektrik dekat kaunter tu semuanya dapat masa family day tempat kerja abah sy.. bukan beli atau nak bai orang pun... hehehehehehe~